تجزیه و تحلیل و مدلسازی مدیریت زنجیره تامین
محمد مهدی رحیمیان اصل؛ محمدحسن ملکی
چکیده
برای بهبود جایگاه رقابتی شرکت و مقابله با اختلالات و شکستها، زنجیره تأمین میبایست به سوی پادشکنندگی حرکت کند. بر این اساس، زنجیرهتأمین علاوه بر آمادگی مواجهه با اختلالات و پاسخ به آن، توان بازیابی شرایط قبل از اختلال را داشته و حتی شرایط بهتری را نیز ایجاد نماید. برای حرکت در این مسیر، لازم است تا تصمیمگیران جایگاه فعلی زنجیره ...
بیشتر
برای بهبود جایگاه رقابتی شرکت و مقابله با اختلالات و شکستها، زنجیره تأمین میبایست به سوی پادشکنندگی حرکت کند. بر این اساس، زنجیرهتأمین علاوه بر آمادگی مواجهه با اختلالات و پاسخ به آن، توان بازیابی شرایط قبل از اختلال را داشته و حتی شرایط بهتری را نیز ایجاد نماید. برای حرکت در این مسیر، لازم است تا تصمیمگیران جایگاه فعلی زنجیره تأمین خود را به درستی شناخته و برای بهبود وضعیت پادشکنندگی آن تصمیمات درستی اتخاذ نمایند. برای همین منظور، هدف اصلی پژوهش حاضر ارزیابی سطح عملکرد پادشکنندگی در زنجیره تأمین شرکت توزیع داروپخش و تعیین اولویت بهبود مؤلفههای آن است.
برای دستیابی به این هدف، پژوهش حاضر قصد دارد با کاربست تکنیک دیمتل و روش تئوری گراف و رویکرد ماتریسی میزان عملکرد پادشکنندگی این سیستم زنجیرهتأمین را در حالت های بهینه، فعلی و کمینه مشخص نماید و در نهایت با استفاده از روش تحلیل اهمیت _ عملکرد، مؤلفههای پادشکنندگی زنجیرهتأمین شرکت توزیع داروپخش را مورد تحلیل قرار داده و اولویت بهبود هر فاکتور را مشخص نماید.
بر اساس نتایج به دست آمده به ترتیب، ساختار زنجیره تأمین، بهبود و بازیابی، یادگیری، انعطافپذیری و نوآوری، در اولویت اول تا پنجم برای بهبود ساختار پادشکنندگی زنجیره تأمین شرکت قرار دارند.
پژوهش پیشرو سازمانها را در ارزیابی سطح پادشکنندگی زنجیرهتأمین خود پشتیبانی نموده و منجر به تسهیل تصمیمگیری میگردد. روشی که در ادامه ارائه میشود، می تواند ماهیت پویای محیطی را برای مدیریت اختلالات زنجیرهتأمین ساده کرده و حتی امکان مقایسه زنجیرهتأمین های مختلف را به مدیران بدهد. ارزیابی و رصد مستمر سطح پادشکنندگی زنجیرهتأمین امکان ایجاد مزیت رقابتی برای دستیابی به سهم بازار بیشتر حتی در طول یک اختلال و یا اختلالات مستمر را فراهم میکند.